ΑΡΙΑΝΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ, Εταίρος

Η Αριάνα Στυλιανού είναι μέλος του Δικηγορικού γραφείου ‘Στυλιανού & Στυλιανού’ από τον Αύγουστο του 2005. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2003 και συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Essex στην Αγγλία, αποκτώντας μεταπτυχιακό δίπλωμα (MA) στη Θεωρία και Πρακτική των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (2003-2004)˙ η διπλωματική της εργασία αφορούσε την ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών, και, συγκεκριμένα, συνίστατο σε συγκριτική έρευνα και μελέτη, από νομική και κοινωνιολογική σκοπιά, δεδομένων ενδοοικογενειακής βίας σε Ελλάδα και Αγγλία για το χρονικό διάστημα 1987-2004. Από τον Οκτώβριο του 2004 έως και το Μάρτιο του 2005 ολοκλήρωσε την πρακτική της εξάσκηση (internship) στο Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή για τους Πρόσφυγες στην Αθήνα (UNHCR). Η Αριάνα είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά από το 2005. Η δικηγορική της εμπειρία περιλαμβάνει ενασχόληση με υποθέσεις μεταναστευτικού δικαίου, αλλά και αεροπορικού δικαίου αφορώσες, ειδικότερα, απαιτήσεις για απώλειες ή ζημίες αποσκευών ή φορτίων και απαιτήσεις επιβατών κατά αεροπορικών Εταιριών. Ασχολείται επίσης με υποθέσεις ναυτικού δικαίου, ενεργώντας επ’ ονόματι ναυτιλιακών Εταιριών και Αλληλασφαλιστικών Συνεταιρισμών Πλοιοκτητών (P&I Clubs).

ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Έχει παρακολουθήσει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα συνέδρια και ημερίδες για ζητήματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:

  • ‘Θέματα Έμφυλης Βίας και Νομοθεσίας Διεθνούς Προστασίας των Γυναικών’. Διοργάνωση: Κέντρο Γυναικείων Μελετών & Ερευνών “ΔΙΟΤΙΜΑ” (Πειραιάς, 25 Μαϊου 2018)
  • ‘Θρησκείες και Ανθρώπινα Δικαιώματα’. Διοργάνωση: Διεθνές Κέντρο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου “LIBERTAS” (Αθήνα, 28-29 Μαΐου 2009)
  • ‘Ανθρώπινα Δκαιώματα: Eρμηνεία και Εφαρμογή’. Διοργάνωση: Πανεπιστήμιο του Essex. (Essex, Αγγλία, 4-6 Ιουλίου 2008)
  • ‘Συγκρούσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων’. Διοργάνωση: Διεθνές Κέντρο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου “LIBERTAS” (Αθήνα, 22-23 Μαΐου 2008)
  • ‘Από το Δίκαιο του Πολέμου στο Ανθρωπιστικό Δίκαιο’. Διοργάνωση: Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας & Κατάρτισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης (Αθήνα, 4-6 Οκτωβρίου 2007)
  • ‘Πολιτισμικές διαφορές και Ανθρώπινα Δικαιώματα’. Διοργάνωση: Διεθνές Κέντρο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου “LIBERTAS” (Αθήνα, 17-18 Μαΐου 2007)
  • ‘Γυναίκες θύματα εμπορίας και διακίνησης’. Διοργάνωση: Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Αθήνα,26 Ιουνίου 2006)
  • Συμμετοχή και παρουσίαση εισήγησης με θέμα «Τα ανθρώπινα Δικαιώματα» στο 1ο Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εθελοντών των «Γιατρών του Κόσμου», των οποίων τυγχάνει επιστημονική συνεργάτιδα. Διοργάνωση: Γιατροί του Κόσμου (Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2006)
  • Συμμετοχή και παρακολούθηση Ημερίδας σχετικά με την Προστασία, τον Κώδικα Συμπεριφοράς (Code of Conduct) και τις βασικές αρχές υποδοχής προσφύγων. Διοργάνωση: Γραφείο του Υπάτου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (Representative Office of UNHCR) στην Αθήνα. (Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2004).

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

H Αριάνα έχει διατελέσει επιστημονική συνεργάτιδα της Τριμηνιαίας Επιθεώρησης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Revue Hellénique des Droits de L’ Homme), που ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον Πέτρο Παραρά, Ομότιμο Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Στα πλαίσια της συνεργασίας της αυτής, έχει συνεισφέρει τις ακόλουθες μελέτες:.

Κριτική παρουσίαση της απόφασης της 4ης Απριλίου 2013 του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο επί της υπόθεσης Reznik κατά Ρωσίας (Τριμηνιαία Επιθεώρηση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Αθήνα-Βρυξέλλες, 2016)

Κριτική παρουσίαση της απόφασης της 12ης Mαρτίου 2009 του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο επί της υπόθεσης Löffelman κατά Αυστρίας (Τριμηνιαία Επιθεώρηση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Αθήνα-Βρυξέλλες, 2010)

Κριτική παρουσίαση της απόφασης της 26ης Ιουλίου 2007 του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο επί της υπόθεσης Μusayev et al κατά Ρωσίας (Τριμηνιαία Επιθεώρηση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Αθήνα-Βρυξέλλες, Νο.39/2008)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

  • Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά

ΓΛΩΣΣΕΣ

Η Αριάνα μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά