ΑΡΙΑΝΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ, Δικηγόρος

Η Αριάνα Στυλιανού είναι μέλος του Δικηγορικού γραφείου ‘Στυλιανού & Στυλιανού’ από τον Αύγουστο του 2005. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το έτος 2003 και συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Essex στην Αγγλία, αποκτώντας μεταπτυχιακό δίπλωμα M.A στη ‘Θεωρία και Πρακτική των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων’ (2003-2004). Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά από το 2005. Η δικηγορική της εμπειρία περιλαμβάνει ενασχόληση με υποθέσεις αεροπορικού δικαίου αφορώσες απαιτήσεις για απώλειες ή ζημίες αποσκευών ή φορτίων και απαιτήσεις επιβατών κατά αεροπορικών Εταιριών. Ασχολείται επίσης με υποθέσεις ναυτικού δικαίου, ενεργώντας επ’ ονόματι ναυτιλιακών Εταιριών και Αλληλασφαλιστικών Συνεταιρισμών Πλοιοκτητών (P&I Clubs).

ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Έχει παρακολουθήσει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα συνέδρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:

  • ‘Θρησκείες και Ανθρώπινα Δικαιώματα’ (Αθήνα, 28-29 Μαΐου 2009)
  • ‘Ανθρώπινα Δκαιώματα: Eρμηνεία και Εφαρμογή’ (Πανεπιστήμιο του Έσσεξ, Αγγλία, 4-6 Ιουλίου 2008)
  • ‘Συγκρούσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων’ (Αθήνα, 22-23 Μαΐου 2008)
  • ‘Από το Δίκαιο του Πολέμου στο Ανθρωπιστικό Δίκαιο’ (Αθήνα, 6-8 Οκτωβρίου 2007)
  • ‘Πολιτισμικές διαφορές και Ανθρώπινα Δικαιώματα’ (Αθήνα, 17-18 Μαΐου 2007)

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

H Αριάνα είναι επιστημονική συνεργάτιδα της Τριμηνιαίας Επιθεώρησης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Review Hellenique des Droits de L’ Homme), που ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον Πανεπιστημιακό Καθηγητή Πέτρο Παραρά.

Κριτική παρουσίαση της απόφασης της 26ης Ιουλίου 2007 του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο επί της υπόθεσης Μusayev et al κατά Ρωσίας (Τριμηνιαία Επιθεώρηση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Αθήνα- Βρυξέλλες, Νο.39/2008).

Κριτική παρουσίαση της απόφασης της 12ης Mαρτίου 2009 του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο επί της υπόθεσης Löffelman κατά Αυστρίας (Τριμηνιαία Επιθεώρηση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Αθήνα- Βρυξέλλες, Νο.   /2010).

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

  • Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά

ΓΛΩΣΣΕΣ

Η Αριάνα μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά